Transcendental Meditation

MMY BILLEDE

Maharishi Mahesh Yogi

Hvorfor? 

Hvorfor vælger du så mange kendte og almindelige mennesker at bruge 2 x 20 minutter af deres dag til at meditere Transcendental Meditation?

Fordi Transcendental Meditation er “Din egen medicin” helt bogstaveligt, da blodtryk og hormoner normaliseres, angst og stress aftager, og hjertefunktionen bedres. Især hvis man mediterer regelmæssigt.

Med Transcendental Meditation (TM) bestemmer du selv, hvor og hvornår du vil meditere, fordi det er en let og uanstrengt teknik. TM benytter naturens egen måde at fungere på – ingen kontrol eller koncentration og man behøver ingen vejleder, ingen guide eller teknisk udstyr – man bruger udelukkende sig selv.

Meditationen giver hvile og energi – en tilstand af hvilende årvågenhed – så man behøver ikke at være i et bestemt humør, udhvilet eller frisk for at meditere.

Derfor bruges Transcendental Meditation af alle menneskers verden over uanset kultur og religion. Det er en teknik du har med dig resten af ​​dit liv. Den giver dig adgang til bevidsthedens mest grundlæggende og stille område – det Transcendente.

2 x 20 minutter har vist sig at være den tid, der er bedst for de fleste mennesker, ligesom man ofte tager medicin 2 gange om dagen. At meditere sammen med andre er dejligt og meditationen opleves ofte dybere. Transcendental Meditation giver oplevelsen af ​​”Væren”, også kaldet Ren Bevidsthed eller Transcendental Bevidsthed.

På et weekendkursus lærer man Yoga Asanas og åndedrætsteknikken Pranayama som sammen med TM giver en endnu dybere hvile og løsning af stress.

Maharishi Mahesh Yogi har udgivet mange bøger, og har bragt Ayur-Veda til Vesten, Han har beskrevet og samlet de 40 aspekter af den Vediske litteratur, de ældste skrifter i verden skrevet på sanskrit. Med Transcendental Meditation får du derfor en kolossal visdom og viden udover meditationen.

På hjemmesiden www.tmbusiness.org er der artikler og videoer som beskriver Transcendental Meditation.

Præsident i Colombia Juan Manuel Santos som har modtaget Nobels fredspris mediterer Transcendental Meditation:

topbanner-juanmanuelsantos

 

 

 

Japans tidligere premierminister Dr. Yukio Hatoyama har mediteret Transcendental Meditation siden 1989 og fremhæver TM som en måde at skabe fred i verden på i stedet for med militær magt, som han ikke mener nogensinde vil lykkes. Også hans kone og søn mediterer TM:  Dr. Yukio Hatoyama MUM Commencement 2015 HD – YouTube
Hatoyama er medlem af “Global Union of Scientists for Peace www.GUSP.org

Den Brasilienske præsident Dilma Roussef   har mediteret TM i mange år. TM er indført i mange af landets offentlige skoler ligesom i mange andre sydamerikanske lande og mange tusinde skolebørn mediterer sammen i skolerne. Der er mange skoleprojekter verden over, i San Francisco har “Quiet Time” medført så store forbedringer for undervisningen og eleverne at NBC News januar 15 viste en reportage om det, som kan ses på hjemmesiden  Center for Wellness and Achievement in Education . Et andet projekt i Thailand er  At-Risk Girls in Thailand , og i Afrika  CBE Schools South AfricaUgandan Girls school  .

Nick Clegg  – tidl. vicepremierminister, og tidl. leder af de Liberale Demokrater i Storbritannien har mediteret siden studieårene ligesom udenrigsminister William Hague .

Kendte filminstruktører og skuespillere som Clint Eastwood  (mediteret TM i 40 år), se  Clint Eastwood on the benefits the Transcendental Meditation technique , David Lynch  (mediteret TM i 35 år), se  David Lynch on transcendental meditation , og Martin Scorsese  ( WATCH ) , mediterer dagligt. Mange mener at George Lucas  blev inspireret af teorien bag Transcendental Meditation til at lave Star Wars.

Nicole Kidman , Jennifer Aniston Oprah Winfrey Ellen DeGeneres , Cate Blanchett og kendte musikere som Sir Paul McCartney , Ringo Starr , Donovan og STEVIE WONDER  mediterer alle Transcendental Meditation – herhjemme Ellen Hillingsø .

I Asien har over 3000 budhist munke lært Transcendental Meditation  Tusindvis af buddhistiske munke i Asien Lær Transcendental Meditation

Den kendte psykiater Dr. Norman E. Rosenthal  som beskrev vinter depression ”Seasonal affective disorder” er varm fortaler for TM og har skrevet bogen ”Transcendence”. Han anbefaler TM for en del af hans patienter. Skuespilleren Flemming Enevold fortalte for nylig i TV at TM hjalp ham meget til at komme igennem svære perioder i hans liv ( Jeg var familiens  ).

Militær Akademiet Norwich University i USA bruger Transcendental Meditation i uddannelsen af ​​deres officer Study gauges beneficial effects of TM on cadetsMeditation Improves Performance at Military University  og David Lynch Foundation har behandlet mange soldater med PTSD ( Posttraumatic Stress Disorder ). 

I Mozambique lærte den tidligere præsident Joachim Chissano , hans familie, og hele regeringen at meditere. Herefter 30.000 indbyggere og ikke mindst lærte 16.000 soldater den videregående TM-Sidhi teknik. En 16 år lang borgerkrig ophørte herefter. Chissano mener selv det skyldtes meditationen. ( Meditation er vejen til fredkan meditation ændre verden? )

Hjemmesiden www.GUSP.org beskriver hvordan Transcendental Meditation kan skabe fred i verden med store meditationsgrupper og på hjemmesiden www.fieldparadigm.org kan Joachim Claes bog `The Field Paradigm` der beskriver de 25 vigtigste eksperimenter og resultater downloads gratis.

I USA har  David Lynch Foundation  ( DavidLynchFoundation ) lært mange oprindelige amerikanere i indianerreservaterne at meditere. Mange fik bedre kontrol med deres sukkersyge og indianerne blev inspireret til at genoptage deres oprindelige traditioner. Den tidligere præsident Bill Clinton har rost fonden og TM for at overholde naturens kærlighed og mener at fondens arbejde vil få en verdensomspændende betydning.

På David Lynch Foundations hjemmeside er en video, hvor kendte amerikanske kvinder diskuterer deres erfaringer og udbytte af at meditere Transcendental Meditation  https://www.youtube.com/watch?v=NiOMtwtQPGk

En undersøgelse fra september 2014 i tidsskriftet Aldring af patienter med hukommelsesbesvær og nedsatte kognitive funktioner, som tydede på demens, viste 9 ud af 10 patienter genvandt deres hukommelse og kognitive funktioner ved hjælp af flere tidligere til behandling og ændring af livsførelse, nogle anvendte Transcendental. Meditation og råd fra det traditionelle indiske sundhedssystem Ayur-Veda. (Aging, september 2014, bind 6 N 9, Reversal of cognitive decline: A novel therapeutic program).

 

Hvorfor?

Fordi TM er en nem og enkel teknik som alle der kan tænke en tanke kan lære. Man sidder bekvemt med lukkede øjne og lader sit bevidste vågne sind opleve finere og mere stille planer af en tanke og så opleve det transcendente. Når det sker falder sindet og dermed kroppen til ro og både dagens stress men også årtiers gammel stress får mulighed for at opløses. Videnskabelige undersøgelser har vist bedring af forhøjet blodtryk, bedre hjertefunktion hos hjertepatienter og bedring af patienter med diabetes, brystkræft, HIV, angst og af børn med ADHD mm Det var inderen Maharishi Mahesh Yogi som bragte Transcendental Meditation til vesten og han ønskede at virkninger skulle dokumenteres. videnskabeligt (se oversigt, links og referencer til undersøgelser under forskning).

Kvante fysikeren John Hagelin  som beskrev “Grand Unified Field Theory”, introducerer Transcendental Meditation på Utube  An Introduction to the Transcendental Meditation Technique  (på engelsk).

Sidste år udgav den amerikanske hjerteforening en rapport, hvori den fandt at TM var den eneste meditationsteknik, der havde dokumentation for at kunne nedsætte forhøjet blodtryk og anbefale TM som behandling ( American Heart Association Report ). En undersøgelse over en 5 års periode af en gruppe afroamerikanere viste en formindskelse på 48 % i antallet af dødsfald og blodpropper i hjertet og hjernen hos TM-udøvere, i forhold til en gruppe der modtog undervisning i sund levevis som sundere kost, motion og mindre stress ( forebyggelse af hjertekarsygdomme ). Der er lavet mange hundrede undersøgelser over virkningen af ​​TM på universiteters verden over, som er udkommet i lægevidenskabelige tidsskrifter efter gennemgang af uafhængige bedømmelsesudvalg. I 2000 viste en undersøgelse der udkom i AHA´s (American Heart Association) tidskrift Stroke at afroamerikaneres åreforkalkning i halspulsåren aftog efter 8 mdr´s Transcendental Meditation i modsætning til en forøgelse hos en gruppe, der blev undervist i sund levevis ( stress reduction on carotis aterosklerosefuld artikel ) .

Det kan man høre mere om til foredragene som overlæge og speciallæge i psykiatri Henrik Westergaard og hans kone Hui Mei Hoo , der begge er lærere i Transcendental Meditation, holder på Sydsjælland.

En meget instruktiv hjemmeside på engelsk udover de nævnte på forsiden er www.tmHome.com

Udover Transcendental Meditation har Maharishi Mahesh Yogi gjort sundhedssystemet Ayur-Veda tilgængelig for Vesten i samarbejde med vestlige læger i form af Maharishi Ayur-Veda (viden om et sundt og langt liv), ligesom Maharishi Gandharva Veda (musik), Maharishi Shapatya Veda (arkitektur) ) og byplanlægning), Maharishi Jyotish (Vedisk astrologi og astrologi), samt mange andre grene af de 40 dele af Vedaen, der balancerer sind og krop.

Maharishi Ayurveda

Maharishi Ayurveda